Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansökan öppen: Anordna Nobelsymposium 2025

Rosenbuske framför Kungliga vetenskapsakademins byggnad. Foto.
Foto: Kungliga vetenskapsakademien.

Kungliga vetenskapsakademien bjuder in till att föreslå ämnen för Nobelsymposier år 2025 i bland annat fysiologi eller medicin. Deadline 13 oktober.

Nobelsymposierna är ett tillfälle för svenska akademiska institutioner att arrangera internationella konferenser på högsta vetenskapliga nivå, och ge svenska forskare direktkontakt med den internationella forskningsfronten.

Sedan starten 1965 har mer än 180 Nobelsymposier arrangerats.

Nobelstiftelsens programkommitté är de som formellt beviljar ansökningar om att arrangera Nobelsymposier. Kommitténs beslut baseras på förslag från Kunglliga vetenskapsakademien, som mottar och organiserar utvärderingen av förslag till Nobelsymposier i fysik, kemi, fysiologi eller medicin, litteratur och ekonomiska vetenskaper.

Tack vare stora anslag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse är det möjligt att arrangera ett symposium per år inom vart och ett av de fem ämnesområdena.