Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Dags att nominera till pris för framstående forskningskommunikation

Mikrofon på en scen. Foto.

100 000 kronor delas ut till en person som på nationell eller internationell nivå med stort genomslag under längre tid kommunicerat forskningsresultat inom bredare forskningsområden. Deadline: 1 december.

Örebro universitet och The Hamrin Foundation delar tillsammans ut tre årliga priser för framstående forskningskommunikation. Det största är ett externt pris på 100 000 kronor delas ut till en person som på nationell eller internationell nivå med stort genomslag under längre tid kommunicerat forskningsresultat inom bredare forskningsområden.

Avgörande är att kommunikationen har initierat eller förnyat en samhällsviktig debatt eller lett till en påtaglig förändring i praktiken. Stor vikt läggs vid att kommunikationen nått avsedda målgrupper, till exempel politiska beslutsfattare, näringslivet, skolelever, studenter eller allmänheten. Det externa priset kan gå till en forskare, författare eller annan person som gjort betydande insatser på området.

 

 

 

 

 

Läs mer & nominera

Nominering av kandidater till priserna är öppen via denna webbsida på Örebro universitets sajt.

Vem som helst kan nominera en person. Det är tillåtet att nominera sig själv. Nomineringen för priserna som delas ut under 2024 är öppen till och med den 1 december 2023.

Priserna finansieras av The Hamrin Foundation. De delades ut för första gången vid Örebro universitets Akademiska högtid den 6 maj 2023. Nästa prisutdelning sker i samband med Akademisk högtid den 17 februari 2024.