Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Infomöte om utlysning av Teman och Advanced Study Groups vid Pufendorfinstitutet 2024

Vad innebär det att arbeta vid Pufendorfinstitutet – Intervju med professor Karin Broberg

Institutet ger forskare möjlighet att arbeta tillsammans med ett vetenskapligt problemområde, som för att lösas kräver kunskap från flera discipliner i samverkan.

Karin Broberg är professor i arbets- och miljömedicin vid medicinska fakulteten, Lunds universitet och har deltagit i och koordinerat flera Teman vid Pufendorfinstitutet. I videon berättar hon mer om detta.

2019-2020 var hon koordinator för Temat CRISPRideas, som undersökte utvecklingen av nya genredigeringstekniker som CRISPR-Cas9, och dess betydelse för samhället.
Läs mer om Temat här https://www.pi.lu.se/sites/pi.lu.se/f...

Pufendorfinstitutet stimulerar tvärvetenskaplig forskning inom Lunds universitet. Institutet ger forskare från hela universitetet möjlighet att under två terminer arbeta tillsammans med ett vetenskapligt problemområde, som för att lösas kräver kunskap från flera discipliner i samverkan, i så kallade Teman eller Advanced Study Groups. Nu är Pufendorfinstitutets årliga utlysningar öppna. Anställda vid Lunds universitet inbjuds att ansöka om möjligheten att få bilda ett Tema eller en Advanced Study Group vid institutet. 

Ta del av utlysningen på Pufendorfinstitutets hemsida.

 Pufendorfinstitutet är ett tvärvetenskapligt institut vid Lund universitet. Institutet inrättades 2009 för att ge forskare från olika discipliner och fakulteter vid Lunds universitet möjlighet att under ett år arbeta tillsammans med ett vetenskapligt problemområde. Instititet fungerar som en inkubator för nya tvärvetenskapliga idéer.

Informationsmöte - att ansöka om Tema och ASG

Intresserade av att söka Tema eller ASG är varmt välkomna till informationsmöte, och digital Q&A:

16 oktober kl. 11.15-12.15, fysiskt informationsmöte
Hörsalen, Pufendorfinstitutet, Biskopsgatan 3.

23 oktober kl. 15-16, digital Q&A
 

Anmälan görs till contact [at] pi [dot] lu [dot] se (contact[at]pi[dot]lu[dot]se)

Kontakt

Stacey Ristinmaa Sörensen, föreståndare
stacey [dot] ristinmaa_sorensen [at] pi [dot] lu [dot] se (stacey[dot]ristinmaa_sorensen[at]pi[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 62 10

Eva Persson, koordinator
eva [dot] persson [at] pi [dot] lu [dot] se (eva[dot]persson[at]pi[dot]lu[dot]se)
+46-46-222 62 03