Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kom igång med din datahanteringsplan – anmäl dig till ny workshop

Maria Johnsson. Foto: Urban Göranson.
Maria Johnsson, workshopledare. Foto: Urban Göranson

Vilken nytta har du som forskare av att arbeta med en datahanteringsplan? Vår nya workshop är en bra start för dig som ska göra eller behöver uppdatera en datahanteringsplan. Workshopledare Maria Johnsson förklarar mer.

Vilken nytta har jag som forskare av att skriva en datahanteringsplan?
– En plan för hur du hanterar dina forskningsdata underlättar för dig och din forskargrupp att arbeta säkert och strukturerat med dina data. Det har också blivit vanligare att finansiärer kräver att forskningsprojekt som beviljats anslag, ska upprätta och följa en datahanteringsplan. VR och EU-projekt gör det redan, säger Maria Johnsson som arbetar på Bibliotek & IKT med stöd till forskare och forskargrupper i att hantera data på ett säkert sätt.

Varför ska jag delta i workshoppen?
– Det finns flera vinster med att anmäla sig till workshoppen, menar Maria. Förutom att vi ger en introduktion till begreppet datahanteringspålan (eng: DMP), får du också med dig följande:

  • Du får veta vad du ska tänka på när du för första gången skriver en datahanteringsplan.
  • Du får möjlighet att praktiskt komma i gång med din datahanteringsplan.
  • Du får tips på hur du kan integrera planen i ert dagliga arbete, både före, under och efter ett forskningsprojekt.
  • Du får en uppdatering om det senaste inom ökad krav på kontrollerad hantering av data och hur vi på fakulteten kan arbeta mer säkert och hållbart med forskningsdata.

Vilka vänder ni er till?
– Vi vänder oss till forskare på alla nivåer, doktorander i slutet av sina studier och forskningsadministratörer. Egentligen alla medarbetare som är involverade i forskningsdatahantering vid fakulteten. Varmt välkommen med din anmälan.

Datum & anmälan

  • 12 oktober
    Anmäl dig senast 9 okt.
  • 23 november
    Anmäl dig senast 20 nov.
  • 14 december
    Anmäl dig senast 11 dec.

Workshoppen hålls på engelska.

Läs mer och anmäl dig på engelska Intramed