Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Minisymposium: Fluorescensmikroskopi kastar nytt sken över forskningen

Foto av cell avbildad i fluorescensmikroskopi.
Cell färgad för att visualisera mikrotubuli cytoskelett och avbildad med hjälp av strukturerad super-upplöst mikroskopi. Foto: Guillaume Jacquemet

Den 7 juni arrangeras minisymposiet ”Seeing the light”, med bland andra forskaren Guillaume Jacquemet från Åbo Akademi som inbjuden talare.
”Att se ljuset” vad menar ni med det Pontus Nordenfelt, symposiets medarrangör?

– Det är dubbelbottnat, dels så syftar det på "att se ljuset” som i att upptäcka något eller få klarhet, och dels syftar det mot fluorescensmikroskopi där man riktar ljus av en våglängd mot det man undersöker, och sen “ser” det ljus som fluorescerar när fluoroforer exciteras.

Vad händer på symposiet?

– Vi hoppas att det blir spännande presentationer som belyser olika aspekter av vad man kan göra med fluorescensmikroskopi.

Vad ser du själv mest fram emot att lyssna på?

– Jag ser fram emot att höra presentationer från alla tre talare, då de kommer att tala om forskningsfronten inom tre olika discipliner: cancer, neurobiologi och immunologi. Allra mest ser jag nog fram emot att lyssna på och delta i diskussioner med talare och åhörare. 

Om eventet

För mer information om symposiet och hela programmet, se kalendariet.

Till kalendariet