Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya godsmottagningen invigdes – första kunden: "Smidigt att hämta sitt paket själv"

Människor i godsmottagningsport. Foto.
Nu är den nya godsmottagningen invigd. Foto: Agata Garpenlind.

Idag invigdes Medfaks nya godsmottagning i Lund. Nu blir det smidigare att hantera försändelser för mottagare, leverantörer och Med-service-personal.

Den nya godsmottagningens allra första kund dök upp de skälvande sekunderna strax före invigningstalet på måndagen för att hämta ett paket i den sprillans nya paketskåpet. Hur det kändes? 

Kvinna med paket i handen.
Godsmottagningens första kund, doktoranden Madeleine Borg, hämtade ut det allra första paketet. Foto: Agata Garpenlind.

– Som att hämta ett paket! sa doktoranden Madeleine Borg med ett skratt och fortsatte, men det är smidigt att kunna hämta paketet själv.

Om mottagaren inte kan hittas levereras paketet alltså till paketskåpet.

Kanske har du undrat vad bygget som spärrat av vår gård på BMC länge handlat om. Det är den nya godsmottagningen, med tillgång till kulvertarna, som byggts. 

– Vi ska serva cirka 5000 personer vid Medfak i Lund: bland annat anställda och studenter. Det handlar ju inte enbart om försändelser, men också om olika förbrukningsartiklar, som till exempel toapapper, som också levereras hit, förklarade Hugh Connell, enhetschef på Med-service, i sitt invigningstal.

Popcorn-maskinen gick varm, cidern var läskande och stämningen stolt över den nya, fräscha godsmottagningen, som man hoppas kommer underlätta för alla berörda.

Det främsta syftet med att bygga en ny godsmottagning har varit att skapa en enda kontaktpunkt för mottagning, avlämning och distribution av försändelser. 

– På detta sätt underlättas hanteringen. Nu finns det endast en adress som gäller, för alla berörda, och vi undviker att männsikor går vilse eller inte vet vilken adress som ska anges. Målet är att alla transporter vid BMC ska passera godsmottagningen, sa Hugh Connell.

Godsmottagningen har också byggts med hänsyn till arbetsmiljö för medarbetarna på Med-service, där man försökt minimera de tunga lyften. Mycket av de tunga transporterna levereras ner till kulvertarna, och nu med godshiss nås kulvertarna under mark enkelt och godset kan hissas upp och ner vid behov.

Logistiken runt godsmottagningen är också planerad med hållbarhet för ögonen, så att man enkelt ska kunna följa framtida bestämmelser, utan att behöva bygga om.