Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rapport från fakultetsstyrelsens möte (8 mars)

Medicinska fakultetens styrelse (MFS) har hållit sammanträde.

Det första som diskuterades på mötet var utbildningsdimensionering, där ett vikande söktryck till några av våra professionsutbildningar är ett stort problem som vi behöver hantera och det fanns bred förståelse i styrelsen för problembeskrivningen och de initiala åtgärdsförslagen.

Utöver detta presenterades jämställdhetsstatistiken för 2022, där viss förbättring kan ses men i mycket långsam takt. Dessutom presenterades det påbörjade arbetet med att förbereda budgeten för 2024 och översynen av de fakultetsgemensamma kostnaderna.

Under övrig information presenterades förändringarna i Handlingsplanen för lärar- och forskartjänster vid Medicinska fakulteten.

Beslut

Beslut togs om ny ordinarie ledamot/ordförande och om ny suppleant i Lärarförslagsnämnden, och om anhållan om att få utlysa två tjänster, en lektor i anestesiologi och intensivvård (förenad anställning som specialistläkare/överläkare) på IKVM, och en professor i logopedi på IKVL.