Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sökes: Ny ordförande för programnämnden för masterutbildningar

Välkommen med din intresseanmälan senast den 20 november.

Uppdraget som programnämndsordförande (PNO) inom programnämnden för masterutbildningar blir vakant den 1 januari. Därför har lärare vid fakulteten nu möjlighet att inkomma med intresseanmälningar för uppdraget under mandatperioden 2024-01-01 – 2026-12-31. 

Programnämnden för masterutbildningar (PNM) har övergripande ansvar för Masterprogrammet i folkhälsa, Masterprogrammet i biomedicin, Kandidatprogrammet i biomedicin, Hälsovetenskapligt basår, samt Medicinska fakultetens fristående kurser inklusive de som ingår för att kunna ta ut en master- eller magisterexamen i medicinsk vetenskap. I nämnden fattas bland annat beslut om kursplaner, examinatorer, kvalitetsplaner, budget/resursfördelning, studiesocialt regelverk samt tillsättning av arbetsgrupper med olika uppdrag. 

En programnämnd leds av en programnämndsordförande (PNO). PNO är i den dagliga verksamheten ansvarig för ledning, planering, uppföljning och kvalitetsutveckling av nämndens utbildningar. PNO tillsätter personer med operativa uppdrag av överordnad karaktär för det löpande arbetet inom programmen. Uppdraget som PNO sker i nära samarbete med programdirektörer för nämndens utbildningar, liksom PNO:er vid fakultetens övriga programnämnder.  

Ansvar för uppgifter inom det systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbetet kan fördelas till PNO från vice dekan med ansvar för utbildning på grund och avancerad nivå. PNO deltar i grundutbildningsnämndens beredningsmöte och har närvaro och yttranderätt vid dess sammanträden. PNO är närmast underställd ordförande i grundutbildningsnämnden. 

Intrångsersättningen för programnämndsordföranden är tills vidare 50%. Ersättningen utvärderas vid behov.

Programnämndsordförande ska vara lärare enligt universitetets anställningsordning och utses av grundutbildningsnämnden ordförande efter samråd med dekan och studentrepresentanter.

Så gör du en intresseanmälan

Mycket välkommen med din intresseanmälan efter angiven mall senast 2023-11-20 till David Paulsson (David [dot] Paulsson [at] med [dot] lu [dot] se (David[dot]Paulsson[at]med[dot]lu[dot]se)). 

För frågor om uppdraget kontakta ordförande i grundutbildningsnämnden Maria Björkqvist (Maria [dot] Bjorkqvist [at] med [dot] lu [dot] se (Maria[dot]Bjorkqvist[at]med[dot]lu[dot]se)) eller nuvarande ordförande i PNM Thomas Hellmark (Thomas [dot] Hellmark [at] med [dot] lu [dot] se (Thomas[dot]Hellmark[at]med[dot]lu[dot]se)) 046-2220701.

CV-mall (Word, 22 kB) 

Här finner du alla lediga nämnduppdrag.