Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Varning för phishing e-mail

Man klädd i svart hoodie vid dator. Foto.

Får du e-mail från någon i ledningen som verkar konstigt? Då kan det vara phishing. Om ett sådant e-mail dyker upp ska du omedelbart slänga e-mailet. Tänk också på att aldrig klicka på länkar i e-mail från misstänkta avsändare.

Om du vill kolla vem som är avsändare av ett e-mail, kan du hovra med musen över avsändarens e-mail, så syns den riktiga avsändaradressen i en textruta. Det du ska titta efter är den sista delen i adressen, det som står precis före .se eller .com.

Exempel: Det ser ut som om du fått ett e-mail från dekanen, men när du hovrar över hennes namn kan du se att avsändarens adress inte slutar på med.lu.se utan på mel.du.xyz.se* (eller annan adress). Då vet du att det är ett phishing e-mail.

Notera att det är vanligt att avsändare av phishing e-mail använder sig av avsändaradresser som liknar kända varumärkesnamn, men med någon felstavning, t ex mircosoft.com eller macdonals.com.*

Svara på eller klicka på länkar i e-mail bara om du är helt säker på att det är en känd och pålitlig avsändare.

 

*Adresserna i exemplen är påhittade.